Конвекторна фурна с ръчно овлажняване HENDI, капацитет 4 тави 600x400 mm, 2 нагревателни елемента, 2 вентилатора, регулируем термостат, 50-230 gr C, таймер 0 - 120 min, 3400 W, 790x750x(H)635 mm
- Тези фурни са идеални, когато искате да приготвите невероятни сладкиши, зеленчуци, овкусени меса и перфектно задушено пиле или риба.
- Идеално решение за пекарни, магазини и всякакви заведения, които искат да добавят свеж и вкусен хляб към менюто си.
- Панелът за ръчно управление има индикатор за термостат и индикатор за пара и три големи бутона за регулиране на времето, температурата и количеството пара. Таймерът може да се настрои на 120 минути, температурата до 230 ˚C.
- Корпусът и камерата са изработени от висококачествена неръждаема стомана, като камерата е оборудвана с дренажен канал на дъното.
- Мощният 6-странен вентилатор може да се върти с две скорости (1400/2800 оборота в минута), което води до идеално разпределение на въздуха в помещението и предотвратяване на вътрешна турбуленция. Моторът на вентилатора е с двойни лагери и мощност 250W.
- Компактните размери и рентабилната консумация на енергия го правят подходящ за инсталиране практически навсякъде.
- Вграденият овлажнител прави фурната подходяща и за най-изисканите сладкарски изделия
- Самообръщащ се вентилатор.
- Конвекция (вентилирана), т.е. принудителна циркулация на горещ въздух, за да се осигури равномерно разпределение на температурата в цялата камера за печене. При загряване въздухът се връща от двете страни на фуража в GN контейнери или тенджери 600х400 мм.
- Въздухът се изтегля от помещението от вентилатора и след това циркулира през нагревателите.
- Директно генериране на пара чрез пръскане на вода върху тавата.
- Корпус и камера за готвене от неръждаема стомана.
- Стъклена врата с гравитационна вентилация.
- Уплътнение на вратата, монтирано в корпуса на фурната, лесно за отстраняване за почистване или подмяна.
- Стая с халогенно осветление
Конвекцията включва принудителното движение на въздуха във фурната. Потокът от въздушни маси, създаден от вентилатора, позволява смесването на студен и горещ въздух, като по този начин се постига равномерно разпределение на топлината във вътрешността на фурната. Независимо от разстоянието от нагревателния елемент, температурата ще бъде практически еднаква във всяка точка на фурната.
Като се разпределя ефективно, горещият въздух се движи около храната и спомага за равномерното й готвене. Ще откриете, че ястията, които ще приготвите във фурната, ще бъдат много добре изпечени. Също така, друго голямо предимство на използването на електрическа конвекторна фурна е, че времето за печене ще бъде намалено. Вече няма да се налага да чакате дълго, докато храната ви е готова.
Принципът на конвекцията работи подобно на вятъра в мразовит ден. Когато духа вятър и навън е студено, температурата изглежда много по-ниска. В процеса на готвене с конвекция се прилага същият принцип. Използвайки някои фурни за вграждане, ще видите, че готвенето на ястията ще бъде равномерно. Използването на вентилатор ще помогне за изравняване на температурата във фурната.
Ползи:
Таймери
Задава предварително зададеното време за готвене и изключване на фурната в края на програмата.
Осветление на фурната
Позволява наблюдение на храната по време на готвене.
По-ниско отопление
Позволява стартиране само на долния нагревателен елемент. Перфектен за пица или за храна, която изисква окончателно запичане на дъното.
Захранване 220V.
Идеалното решение за приготвяне на котлети, риба или печене на храна на повърхността.
Готвене с вентилация
Тази функция осигурява равномерно разпределение на топлината във фурната, като по този начин ускорява процеса на готвене.
По-бързо готвене: Тъй като горещият въздух се издухва директно към храната, тя ще се сготви приблизително 25% по-бързо, отколкото при конвенционалното печене.
Равномерно готвене: Конвенционалните фурни могат да имат горещи зони в зависимост от местоположението на нагревателните елементи, но вентилаторът в конвекторната фурна помага за изравняване на вътрешната температура чрез равномерно разпределение на горещия въздух.
По-красиво запичане: Въздухът в обикновена фурна може да стане много влажен поради изпаряването на течности от храната и някои храни във фурната ще се готвят на пара. Функцията за конвекция създава суха атмосфера, която карамелизира захарите много по-бързо от нормалното печене, така че храни като месо или зеленчуци получават по-хубава коричка, като същевременно остават влажни и крехки отвътре.
Спестявате енергия: Поради факта, че храната се приготвя за по-кратко време и обикновено при по-ниска температура, електрическата конвекторна фурна е по-икономична от обикновената фурна.
Безопасна употреба
Стъклото на вратата е двойно за повишена безопасност. Четири противоплъзгащи крачета осигуряват стабилно разположение на уреда върху всякакви повърхности.
Лесно почистване
Захранване 220V
Вътрешната повърхност на фурната е гладка и лесна за почистване - стените могат да се забърсват само с влажна кърпа и за известно време ще бъдат идеално чисти.
„Клиентът е длъжен да осигури омекотител за това оборудване/всяко оборудване, което се свързва към водопроводната мрежа“.
"Монтажът трябва да се извърши от оторизирана фирма, за да се възползвате от гаранцията на производителя".
„Онлайн покупката на този продукт не включва сглобяване на продукта.“
„Хенди Румъния може да осигури инсталация при поискване на повечето места в Румъния срещу заплащане. "
„За да получите прогнозна цена за инсталиране, моля, обадете се на 0738-726-775, за да говорите с консултант на Hendi.“