Тенджера с капак от неръждаема стомана 18/10.
 Подходящ за всички източници на отопление. Може да се мие в съдомиялна машина
 Полирана повърхност с лъскава защитна лента. Масивни дръжки с многократно фиксиране върху повърхността на саксията, не се нагряват. Висока устойчивост на хранителна киселинност.
 Сандвич дъното (неръждаема стомана/алуминий/хромирана стомана) съчетава свойството за разпределение на топлината на алуминия с издръжливостта и магнитните свойства на неръждаемата стомана, за да позволи индукционно готвене.
 Всички капаци са изработени от неръждаема стомана с дебелина 0,8 мм с отвори за изпускане на пара. Дебелина на стената на саксия от неръждаема стомана 0,7 мм
 Инструкции за поддръжка на тенджери и тигани от неръждаема стомана
 Групи: Profi Line, Kitchen Line, Budget Line
 Преди първа употреба
 • Проверете тенджерата или тигана за повреди. Ако забележите повреда, незабавно се свържете с вашия доставчик и НЕ използвайте продукта.
 • Отстранете всички опаковки и защитни филми (ако има такива).
 • Преди първа употреба намажете тенджерата или тигана с малко масло и след това кипнете вода в тенджерата. Повторете процедурата три пъти.
 Не позволявайте тенджерата да прегрява.
 Общи указания
 • Когато използвате готварски печки с керамични повърхности, проверете дали дъното на съда и повърхността за готвене са без остатъци или дефекти, тъй като дори и най-малките замърсявания могат да надраскат тази повърхност.
 • Избягвайте да влачите и местите тенджери и тигани от неръждаема стомана по повърхността за готвене - това може да повреди повърхността. Моля, следвайте инструкциите за употреба на производителя на печката.
 • Промяна в цвета, петна, загуба на блясък или петна от корозия не са основание за рекламация или връщане по гаранция.
 Поддръжка
 • След готвене незабавно почистете тенджери и тигани с четка или гъба и почистващ препарат, който се предлага в търговската мрежа. Никога не поставяйте горещ съд или тиган в студена вода.
 • По-големите или по-твърди петна може да изискват накисване.
 • За да избегнете ивици, избършете тенджерите и тиганите веднага след измиване.
 • Ако миете тенджери от неръждаема стомана в съдомиялна машина, на дъното им може да се образуват калциеви отлагания. Обикновено могат да се отстранят с гъба и препарат.
 • Упоритите замърсявания могат да бъдат отстранени със сок от половин лимон или разтвор, приготвен от 9 части гореща вода и 1 част оцет за почистване.
 • За да постигнете дълготраен блясък, използвайте наличните в търговската мрежа почистващи препарати за тигани от неръждаема стомана