Тиган за соте Hendi - без капак, 1,6 литра, 20 см диаметър x 7,5 см височина, неръждаема стомана, гама Kitchen Line
Неръждавейка 18/10 дебелина 0,6 мм
Подходящ за всички източници на отопление
Може да се мие в съдомиялна машина
Неръждаема стомана, с дъно "сандвич".
Комбинира свойството за разпределение на топлината на алуминия с издръжливостта и магнитните свойства на неръждаемата стомана, за да позволи индукционно готвене
Долната част е оформена чрез специално залепване, определящо перфектното заваряване по цялата повърхност на компонентните слоеве, което гарантира устойчивост на корозия и оптимален топлопренос
Сатенирано покритие на всички външни повърхности
Стоманени дръжки с множество закрепвания, не се нагряват
Инструкции за поддръжка на тенджери и тигани от неръждаема стомана
Групи: Profi Line, Kitchen Line, Budget Line
Преди първа употреба
• Проверете тенджерата или тигана за повреди. Ако забележите повреда, незабавно се свържете с вашия доставчик и НЕ използвайте продукта.
• Отстранете всички опаковки и защитни филми (ако има такива).
• Преди първа употреба намажете тенджерата или тигана с малко масло и след това кипнете вода в тенджерата. Повторете процедурата три пъти.
Не позволявайте тенджерата да прегрява.
Общи указания
• Когато използвате котлони с керамични повърхности, проверете дали дъното на тенджерата и повърхността за готвене са без остатъци или дефекти, тъй като дори и най-малките замърсявания могат да надраскат тази повърхност.
• Избягвайте да влачите и местите тенджери и тигани от неръждаема стомана по повърхността за готвене - това може да повреди повърхността. Моля, следвайте инструкциите за употреба на производителя на печката.
• Обезцветяване, потъмняване, загуба на блясък или петна от корозия не са основание за рекламация или връщане по гаранция.
Поддръжка
• След готвене незабавно почистете тенджери и тигани с четка или гъба и почистващ препарат, който се предлага в търговската мрежа. Никога не поставяйте горещ съд или тиган в студена вода.
• По-големите или по-твърди петна може да изискват накисване.
• За да избегнете ивици, избършете тенджерите и тиганите веднага след измиване.
• Ако миете тенджери от неръждаема стомана в съдомиялна машина, на дъното им може да се образуват калциеви отлагания. Обикновено могат да се отстранят с гъба и препарат.
• Упоритите замърсявания могат да бъдат отстранени със сок от половин лимон или разтвор, приготвен от 9 части гореща вода и 1 част оцет за почистване.
• За да постигнете дълготраен блясък, използвайте наличните в търговската мрежа почистващи препарати за тигани от неръждаема стомана