Тенджера с капак, ø250×(H)180mm, капацитет 9 lt, неръждаема стомана 18/0, плътна структура с дебелина 4 mm, двойно занитени дръжки, гама Hendi Budget Line
Професионалната тенджера от неръждаема стомана Hendi с капак е един от най-важните елементи на всяко гурме кухненско оборудване.
Професионалната висока тенджера с капак Hendi използвана в гастрономията се характеризира с висока издръжливост и високо качество. Допълнителна функция е възможността за използване на професионалната висока тенджера с капак Hendi във всички видове кухни, за да можете да ги използвате без притеснения на газови, електрически и индукционни котлони. Сандвич дъното с три слоя (стомана-алуминий-стомана) осигурява оптимално разпределение на топлината, така че съдът се загрява по-бързо.
Подходящ за всички източници на отопление. Полирана повърхност с лъскава защитна лента. Устойчивост на киселини. Долната част е оформена чрез специално залепване, цялата повърхност на компонентните слоеве е идеално заварена; този тип залепване гарантира устойчивост на корозия, както и оптимална топлопроводимост. Дебелина на стената от неръждаема стомана 1 мм.
Инструкции за поддръжка на тенджери и тигани от неръждаема стомана
Групи: Profi Line, Kitchen Line, Budget Line
Преди първа употреба
• Проверете тенджерата или тигана за повреди. Ако забележите повреда, незабавно се свържете с вашия доставчик и НЕ използвайте продукта.
• Отстранете всички опаковки и защитни филми (ако има такива).
• Преди първа употреба намажете тенджерата или тигана с малко масло и след това кипнете вода в тенджерата. Повторете процедурата три пъти.
Не позволявайте тенджерата да прегрява.
Общи указания
• Когато използвате котлони с керамични повърхности, проверете дали дъното на тенджерата и повърхността за готвене са без остатъци или дефекти, тъй като дори и най-малките замърсявания могат да надраскат тази повърхност.
• Избягвайте да влачите и местите тенджери и тигани от неръждаема стомана по повърхността за готвене - това може да повреди повърхността. Моля, следвайте инструкциите за употреба на производителя на печката.
• Промяна в цвета, петна, загуба на блясък или петна от корозия не са основание за рекламация или връщане по гаранция.
Поддръжка
• След готвене незабавно почистете тенджери и тигани с четка или гъба и почистващ препарат, който се предлага в търговската мрежа. Никога не поставяйте горещ съд или тиган в студена вода.
• По-големите или по-твърди петна може да изискват накисване.
• За да избегнете ивици, избършете тенджерите и тиганите веднага след измиване.
• Ако миете тенджери от неръждаема стомана в съдомиялна машина, на дъното им може да се образуват калциеви отлагания. Обикновено могат да се отстранят с гъба и препарат.
• Упоритите замърсявания могат да бъдат отстранени със сок от половин лимон или разтвор, приготвен от 9 части гореща вода и 1 част оцет за почистване.
• За да постигнете дълготраен блясък, използвайте наличните в търговската мрежа почистващи препарати за тигани от неръждаема стомана