Hendi Profi Line дехидратор за храна, 550 W, 6 тави от неръждаема стомана, интериор и екстериор от неръждаема стомана, регулируема температура 35-75°C, сив, таймер, цифров контролен панел
В дехидратора Hendi Profi Line можете да направите свой собствен чипс и здравословни закуски за цялото семейство, като използвате всякакъв вид плодове или зеленчуци.
За здравословен начин на живот и здравословно хранене изберете да използвате дехидратора за храна Hendi Profi Line, който е просторен, с 6 тави, където можете да изсушите всяка храна, която искате.
Цифров контролен панел.
Размери 34смx45смx (В) 31см
Регулируем таймер до 24 часа със стъпки от 30 минути.
Регулируема температура от 35°C до 75°C на стъпки от 5°.
Безшумните вентилатори циркулират горещия въздух за равномерен сух резултат, без да е необходимо да въртите тавите.
Дехидраторът Hendi Profi Line е изработен от висококачествени материали, екстериорът, интериорът и решетките са изработени от висококачествена неръждаема стомана.
6 решетки от неръждаема стомана, всяка 300х320 мм.
Решетките са равномерно разположени и лесно се отстраняват и ПОЧИСТВАТ.
Благодарение на прозрачната врата може да се следи процеса на дехидратация.
Дехидратацията на плодовете и зеленчуците е процесът, при който естественото съдържание на вода се намалява до определена граница, без да се разрушава или обезценява хранителната стойност на продуктите, които се дехидратират.
Дехидратираните храни възвръщат първоначалната си форма, цвят и вкус, когато се добавят към храната, много по-добре от замразените или консервирани храни. По този начин ястията ще имат по-приятен вкус и цвят.
Чрез дехидратиране можем да запазим храните, които са изобилно налични през лятото или есента, така че да можем да ги консумираме през зимата или пролетта, когато вече не са налични.
Предимството на този процес на консервиране е запазването на аромата и вкуса на храната, като по този начин е много по-здравословна за организма от продуктите с добавки и консерванти. Можете да разчитате на ефективността и надеждността на тези дехидратори за храна.
Препоръчителни температури на сушене за различни храни:
Растения: 35-50 °C
Тесто с мая: 40-45 °C
Кисело мляко: 40-45 °C
Зеленчуци: 50-55 °C
Плодове: 60-70 °C
Месо / Риба: 65-70 °C
Времето за сушене зависи от нивото на влажност, дебелината на резените, количеството плодове в него
дехидратор и избрана температура.
По-долу е индикативното време за сушене за различните видове храни:
Ябълки, круши, банани и ягоди: 8-12 часа
Касис, грозде: 10-15 часа
Кайсии: 15-18 часа
Череши: 18-20 часа
Захранване 220V