Професионален тиган от най-качествена неръждаема стомана 18/10 - подходящ за всякакви източници на отопление.
Може да се мие в съдомиялна машина Полирана повърхност с лъскава защитна лента Солидни дръжки с многократно фиксиране върху повърхността на тенджерата, не се нагрява Киселинна устойчивост Дъното тип сандвич (неръждаема стомана/алуминий/хромирана стомана) съчетава свойството за разпределение на топлината на алуминия с издръжливостта и магнитните свойства на неръждаема стомана, позволяващи индукционно готвене. Дебелина на стената от неръждаема стомана 0,7 мм.
Размери 28х5 см. Тегло нето: 1,19 кг.
Дълга дръжка от неръждаема стомана
Стена
Инструкции за поддръжка на тенджери и тигани от неръждаема стомана
Групи: Profi Line, Kitchen Line, Budget Line
Преди първа употреба
• Проверете тенджерата или тигана за повреди. Ако забележите повреда, незабавно се свържете с вашия доставчик и НЕ използвайте продукта.
• Отстранете всички опаковки и защитни филми (ако има такива).
• Преди първа употреба намажете тенджерата или тигана с малко масло и след това кипнете вода в тенджерата. Повторете процедурата три пъти.
Не позволявайте тенджерата да прегрява.
Общи указания
• Когато използвате котлони с керамични повърхности, проверете дали дъното на тенджерата и повърхността за готвене са без остатъци или дефекти, тъй като дори и най-малките замърсявания могат да надраскат тази повърхност.
• Избягвайте да влачите и местите тенджери и тигани от неръждаема стомана по повърхността за готвене - това може да повреди повърхността. Моля, следвайте инструкциите за употреба на производителя на печката.
• Промяна в цвета, петна, загуба на блясък или петна от корозия не са основание за рекламация или връщане по гаранция.
Поддръжка
• След готвене незабавно почистете тенджери и тигани с четка или гъба и почистващ препарат, който се предлага в търговската мрежа. Никога не поставяйте горещ съд или тиган в студена вода.
• По-големите или по-твърди петна може да изискват накисване.
• За да избегнете ивици, избършете тенджерите и тиганите веднага след измиване.
• Ако миете тенджери от неръждаема стомана в съдомиялна машина, на дъното им може да се образуват калциеви отлагания. Обикновено могат да се отстранят с гъба и препарат.
• Упоритите замърсявания могат да бъдат отстранени със сок от половин лимон или разтвор, приготвен от 9 части гореща вода и 1 част оцет за почистване.
• За да постигнете дълготраен блясък, използвайте наличните в търговската мрежа почистващи препарати за тигани от неръждаема стомана